Skip to content

OLET HENGISSÄ – MUISTA ELÄÄ

 

Joulukuussa 1955 syntyi Helsingin naistenklinikalla Marjatalle ja Laurille poika, joka sai kasteessa nimen Lassi Tapani.

Syyskuussa 1962 poika aloitti koulunsa Aleksis Kiven kansakoulussa ja syksyllä 1966 Alppilan yhteislyseossa. Koulunkäynti oli Lassille helppoa, mutta murrosiässä alkoivat musiikki ja urheilutouhut kiinnostaa koulua enemmän.

Koripallo, jalkapallo, kitaran- ja bassonsoitto sekä tyttöjen kanssa vehtaaminen veivät kasvavan teinin kaikki energiat. Poika lopettikin lukion vuotta ennen ylioppilaskirjoituksia ja ratkaisuun pettynyt Isänsä lähetti nuoren ”kapinallisen” armeijaan.

Helsingin houkutuksista tarpeeksi kaukana oli Vekaranjärven varuskunta. Siellä kuluikin kevät 1973, mutta jollain konstilla hän sai itse itsensä siirretyksi Santahaminaan, jossa palvelus suoritettiin lähes kunnialla loppuun. Jo 19- vuotiaana oli armeija käyty ja maailma auki.

Vuoden 1974 alusta hän pääsi Kellokosken sairaalaan hoitopojaksi.Työ nuorisopsykiatrisella osastolla oli niin mielenkiintoista ja haastavaa, että hän hakeutui nuoriso-ohjaajakoulutukseen.

Opiskelun jälkeen hän palasi Kellokoskelle, jossa hän työskenteli vuoteen 1986 asti toimien Nuoriso-ohjaajan virkansa ohella myös musiikkiterapeuttina.

Opetustyö jatkui näkövammaisten Arla-instituuttissa vuodesta 1987, jolloin alkoi myös pedagoginen pätevöityminen sosiaalialan opettajaksi.Musiikki oli vahvasti osa Lassin tekemää hoito-ja opetustyötä ja vuonna 1984 aloitettu Jyväskylän yliopiston musiikkiterapian opinnot päättyivät komeaan Maisteri-juhlaan ravintola Dixie Cornerissa keväällä 1991.

Siinä hieman valikoitua epikriisiä 1955-1991

Syksystä 1991 lähtien olen ollutkin Tuusulan sosiaalialan oppilaitoksen päätoiminen musiikin -ja taideaineiden opettaja.
Vuosina 1997-2000 olin kansanedustaja Reiska Laineen avustajana eduskunnassa ja sain empiirisen kokemuksen lainsäätäjän työstä.

Kunnalliset luottamustoimet olen aloittanut jo 1980-luvun lopussa.

Aluksi opettelin lautakuntatyöskentelyä sosiaali- ja terveyslautakunnassa, sitten vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnissa  ja tämän vaalikauden 2013 –  Sivistyslautakunnassa

Kaupunginvaltuutettuna olen toiminut  vuodesta 1996 lähtien – Vieläköhän tämä pesti jatkuu huhtikuun 2017 vaalien jälkeen.

 

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.