Skip to content

LÄHETÄ POSTIA

Kaikissa Järvenpään kunnallispolitiikkaa koskevissa asioissa

voit lähettää luotamuksellisesti postia osoitteeseen

larspeukku@gmail-com

Kiitän jo etukäteen kaikesta palautteesta

ja  yritän auttaa ja selvittää asiasi.

Alla Marketta Turusen pyynnöstä tehty aloite, jonka esitin valtuustossa  ja sen allekirjoitti 27 valtuutettua

VALTUUSTOALOITE

Järvenpäässä asuu paljon liikuntarajoitteisia ihmisiä. He eivät pääse liikkumaan ja kulkemaan asioilleen ilman apua. Taksiseteleitä  jaetaan vain muutama kuukaudessa ja ne kuluvat nopeasti käynteihin mm. lääkäriin, apteekkiin, kauppoihin ym.

Järvenpäässä on useita toimijoita, jotka tarjoavat tapaamis- mahdollisuuksia ja toiminnallisia kerhoja myös yksinäisille. Siellä ihmetellään kun osallistujia on niin vähän. Järjestäjille ei tule mieleen, että osa halukkaiden joukosta ei tilaisuuksiin kerta kaikkiaan pääse.

Lisäksi monella liikuntakyvyttömällä olisi myös halua osallistua edes kerran viikossa työväenopistossa opiskeluun, mutta se on täysin mahdotonta! Seurakuntaa ja Rinkulaa onkin tästä informoitu, mutta heillä ei ole rahaa järjestää kuljetusta.

Vapaaehtoistyöntekijät auttaisivat ja kuljettaisivat mielellään ihmisiä omilla autoillaan, jos saisivat edes bensarahan?

Vapaaehtoistyötekijöiden tekemällä auttamispalvelulla on myös sosiaalinen funktio. Avunsaanti lisää hyvää mieltä – olo paranee ja mielenterveys kohenee.

Tämänhetkinen tilanne aiheuttaa vain lisää yksinäisyyttä ja edesauttaa mielenterveysongelmienkin syntymistä.

Esitän, että Järvenpään kaupunkiin luodaan virkamiestyönä jo vuoden 2009 alusta voimaan astuva lailliset ja juridiset säännökset täyttävä toimintamalli, jossa vapaehtoinen kuljetuspalveluauttaja saa km- korvauksen toteennäytetyistä matkoistaan liikuntaesteisten henkilöiden kuljetuksista.